*Text in Dutch

De compositie van het interieur

Dit project is een samenwerking met Haagse fotografe Lotte van Uittert waarbij Lotte de interieurs en de achterliggende gedachte hiervan van de Uit Het Gareel kunstenaars vastlegt en toelicht.

De uitgewerkte interviews worden op deze pagina gepubliceerd.

“De compositie van het interieur is een zelfgeproduceerde serie binnenkijkers. Ontstaan uit mijn interesse voor kunst, interieur en natuurlijk de kunstenaar hierachter. Met mijn camera ga ik op bezoek bij verschillende kunstenaars die mij inspireren. Om het werk en de maker op deze manier beter te leren kennen. 

In de afgelopen jaren, heb ik ontzettend veel huizen gefotografeerd. Van huizen die in de verkoop stonden, tot aan de mooiste huizen van verschillende interieurontwerpers. Het verbaast me iedere keer weer hoe sterk een huis de persoonlijkheid van zijn of haar bewoner weerspiegelt. En dit is precies het gene wat ik zo leuk vind aan mijn werk. Ik leer mensen kennen door de ruimte, de verhalen van de spullen en hoe deze met elkaar in verhouding staan.   

Deze serie is dan ook voornamelijk ontstaan uit een eigen interesse. Ik was ontzettend benieuwd naar de huizen van kunstenaars die mij inspireren. We gaan in gesprek over de mogelijke overeenkomsten of juist verschillen in het ontstaan van het werk en het interieur. En ik neem jullie hierin mee!”

Hieronder een sneak preview van de fantastisch mooie foto’s van bij Studio Poca (Julie de Ruijter) thuis.

  • Studio Poca by Lotte van Uittert Uit Het Gareel
  • Studio Poca by Lotte van Uittert Uit Het Gareel
  • Studio Poca by Lotte van Uittert Uit Het Gareel